torsdag 24 maj 2012

Sunny city - finaste fina - part deux

Sunny City av Blanca Gomez
Ännu en fantastisk illustration av den begåvade spanska illustratören och designern Blanca Gomez. Och mer rätt kan det inte bli när man bor i en liten trädgårdsstad och solen skiner sitt allra varmaste jag. Addera att det överallt hörs barnskratt (och gråt:)- det är förskolans dag idag och fem förskolor huserar vid torget och visar upp sina fantastiska projekt.

Trycket landar snart i butiken!


onsdag 23 maj 2012

Finaste fina - part one

Blanca Gomez
MormorMargit har snart äran att som enda butik i Sverige vara återförsäljare till ett helt gäng fantastiska tryck formgivna av den spanska illustratören och designern Blanca Gomez. Bland annat det här underbara motivet. Kan se det framför mig i ett tonårs(tjej)rum, men det kanske bara är Justin Bieber som gäller...? Stay tuned för snart visas fler helt underbara motiv, för både vuxna och barn.

tisdag 22 maj 2012

Helg extra allt

Västkustluft och brygghäng...

Hästhagar...

Tivolitramp...

Verkligen extra allt och oförskämt bra. Tack! 

onsdag 16 maj 2012

Hello Bob


Mamma har typ nästan en leksaksaffär. Men vissa presenter smäller helt klart högre än andra. Som när mormor kommer hem efter en resa med en "gul tvättsvamp". Då ligger butik MormorMargit i lä. Rejält.

Nu tar vi ledigt en dag. Men öppet igen på fredag och lördag. 

Trevlig helg! 

Legoförvaring anyone?


Blocket i all sin ära (ja jag talar till dig) men var det verkligen nödvändigt med SÅ HÄR mycket lego? Vart ska det bo?

fredag 11 maj 2012

Kom igen nu våren. Nu kör vi.









































Önskar er en solig helg!

Diamonds are forever


Bild från Rädda Barnens Webshop

Rädda Barnens Webshop (som alltid har fina och väl utvalda produkter) kan man inhandla dessa fantastiskt fina halsband i form av en stor porslinsdiamant (som hänger på en lång kedja - bly och nickelfri). En fin-fin morsdag-present, att ge bort eller önska sig (en mintgrön tack). Tjusig present och god handling i ett. Bra kombo. Designen står finska Tero Kuitunen för. 

Trevlig helg!

fredag 4 maj 2012

LA Bruket, påfyllning!

















För alla er som kikat in å kollat efter LA Brukets produkter på "vuxenhyllan" (där dom ju brukade stå?!). Dom tog snabbt slut. Men SNART är dom tillbaka igen! I nästa vecka kommer underbara tvålar, krämer och ljus.

Att LA Brukets produkter blivit så populära är lätt att förstå. En disk eller handtvätt blir som ett "minispa":) Man blir lätt beroende...

Produkterna är tillverkade för hand, ingredienserna är ekologiskt framställda och inga artificiella ingredienser används, utan enbart vegetabiliska oljor, eteriska oljor och örternas välgörande egenskaper och dofter...



"Varje produktbas är framställd som en balans av olika vegetabiliska och eteriska oljor samt örter m.m. beroende på vilka egenskaper och effekter man vill ta tillvara hos växterna: energigivande, fuktighetsbevarande, mjukgörande, läkande, skrubbande m.m. När vi har skapat Lilla Brukets tvålar och oljor har vi haft ambitionen att alla produkter skall hålla hög kvalité, ha en tydlig funktion, dofta fantastiskt och vara vackra. Vår stil är traditionell och funktionell och vi är generösa när vi arbetar. Detta gör att våra produkter är fulladdade med våra favoritingredienser och de känns och doftar mer än de flesta. Äkta genuin och generös lyx."



















Jag hojtar till här på bloggen när dom anlänt:)